MÅVENS - Det naturliga klädvalet

MÅVENS - Det naturliga klädvalet

Det naturliga valet av kläder, ekologiska kläder:

Kläder som kan användas av alla. Har du problem med psoriasis, eksem, svamp mm våra kläder kan användas av alla. Bambukläderna är naturligt antibakteriella och har inga trådar som sticker ut och kan haka tag i huden utan glider ovanpå. De andas och är fuktighetsreglerande vilket minskar risken för svamp. Strumporna har platta sömmar som minskar risken för skav vilket passar väldigt bra om du har diabetes.

2007 körde vi, jag och min man, förbi ett hus där det stod BUTIKSLOKAL UTHYRES och där började vår resa med Måvens. Visst hade vi haft en dröm om att starta en butik tidigare och nu blev den till verklighet.

Vi började med att sälja fritidskläder såsom joggingbyxor, t-shirts mm. Snart fick vi kontakt med en grossist som sålde allt från baby till vuxen och då kom vi för fösta gången i kontakt med bambukläder. Detta mjuka, sköna och naturliga material med antibakteriella egenskaper. Bambun har runda silkeslena fibrer som transporterar bort fukten från huden, samt en mjukhet som gör det skönt för de som har eksem eller känslig hud.

2009 flyttade vi ifrån vår första butik i Spekeröd till Stora Höga. Vi stannar kvar i Stenungsunds kommun på västkusten. Vi skapade bland annat ett samarbete med klädföretaget MEXX då deras etiska och syn på miljö överensstämde med vår. Vi fortsatte även att ta in ekologiska kläder och handdukar av bambu och bomull från olika företag. 2009 har vi även utökat med vår e-butik så att fler kunde få ta del av våra kläder.

2014 lyckas vi få en butikslokal på markplan och har nu till 90% gått över till att sälja ekologiska kläder av bambu, ekologisk bomull och hampa. För oss är tillverkningen en viktig del när vi köper in våra kläder, från odlaren till klädtillverkningen. Vi samarbetar nu med företag som har samma mål som vi.

2015 bygger vi om vår e-butik till så som den ser ut i dagens läge. Vi har kunder i hela vårt avlånga land från norr till söder, väst till öst. Marknaden för ekologiska kläder ökar och vi kan även se att det finns ett intresse för vår butik ute i Europa vilket glädjer oss.

Utbudet av grossister ökar och modebranschen hänger på den ekologiska trenden. Utbudet av klädmärken hos oss kommer att kommer att följa trender inom detta område och vi förnyar oss ständigt. I grunden kommer vi att fortsätta med de varor som våra kunder efterfrågar mest.

Marie och Martin 

Måvens 

Lunby 512

44493 SPEKERÖD

Organisationsnummer: 6411045500

Bankgiro: 210-7225

Swish: 1230862086
JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.