VANLIGA FRÅGOR

VARFÖR KAN JAG INTE VÄLJA LEVERANSSÄTT VIA MOBILEN?

Nu har vi löst problemet och man kan välja leveranssätt även i mobilen.

Om det inte går att välja leveranssätt kan man göra beställningen och skicka antingen ett meddelande i beställningen eller mejl så ordnar vi med leveransen.


VAR FINNS MÅVENS

Vi tog bort vår fysiska butik 2017 och finns nu endast med webbutiken.

Our latest offers

Organic fabrics

Eco friendly

Natural dyes

Fair trade

Om oss

Det naturliga valet av kläder, ekologiska kläder

Kläder som kan användas av alla. Har du problem med psoriasis, eksem, svamp mm våra kläder kan användas av alla. Bambukläderna är naturligt antibakteriella och har inga trådar som sticker ut och kan haka tag i huden utan glider ovanpå. De andas och är fuktighetsreglerande vilket minskar risken för svamp. Strumporna har platta sömmar som minskar risken för skav vilket passar väldigt bra om du har diabetes.

2007 körde vi, jag och min man, förbi ett hus där det stod BUTIKSLOKAL UTHYRES och där började vår resa med Måvens. Visst hade vi haft en dröm om att starta en butik tidigare och nu blev den till verklighet.

Vi började med att sälja fritidskläder såsom joggingbyxor, t-shirts mm. Snart fick vi kontakt med en grossist som sålde allt från baby till vuxen och då kom vi för fösta gången i kontakt med bambukläder. Detta mjuka, sköna och naturliga material med antibakteriella egenskaper. Bambun har runda silkeslena fibrer som transporterar bort fukten från huden, samt en mjukhet som gör det skönt för de som har eksem eller känslig hud.

2009 flyttade vi ifrån vår första butik i Spekeröd till Stora Höga. Vi stannar kvar i Stenungsunds kommun på västkusten. Vi skapade bland annat ett samarbete med klädföretaget MEXX då deras etiska och syn på miljö överensstämde med vår. Vi fortsatte även att ta in ekologiska kläder och handdukar av bambu och bomull från olika företag. 2009 har vi även utökat med vår e-butik så att fler kunde få ta del av våra kläder.

2014 lyckas vi få en butikslokal på markplan och har nu till 90% gått över till att sälja ekologiska kläder av bambu, ekologisk bomull och hampa. För oss är tillverkningen en viktig del när vi köper in våra kläder, från odlaren till klädtillverkningen. Vi samarbetar nu med företag som har samma mål som vi.

2015 bygger vi om vår e-butik.  Vi har kunder i hela vårt avlånga land från norr till söder, väst till öst. Marknaden för ekologiska kläder ökar och vi kan även se att det finns ett intresse för vår butik ute i Europa vilket glädjer oss.

2019 Äntligen , nu har vi uppgraderat vår sida till ett modernare snitt.

tbudet av grossister ökar och modebranschen hänger på den ekologiska trenden. Utbudet av klädmärken hos oss kommer att kommer att följa trender inom detta område och vi förnyar oss ständigt. I grunden kommer vi att fortsätta med de varor som våra kunder efterfrågar mest.

Välkommen till oss,

Marie och Martin på Måvens 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.